VIDEO: Jovanku Broz ispratilo 10.000 ljudi

Uz počasnu stražu Garde Vojske Srbije, danas je u Kući cveća u Beogradu sahranjena udovica predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita – Jovanka Broz.

Kovčeg s tijelom Jovanke Broz spuštan je u grob uz taktove pjesme “Bela ciao”, što je bila njezina posljednja želja. Procjenjuje se da je prisutno 10.000 ljudi.

“Vreme je da priznamo da smo počinili greh, i prema Jovanki Broz i prema sopstvenoj istoriji. Nepravda je počela da se ispravlja tek na kraju njenog života”, rekao je premijer Ivica Dačić u oproštajnom govoru, javlja Blic.

Ispred ulaza u kompleks kolone ljudi čekaju da uđu. Okupljeni građani nose zastave Jugoslavije, cvijeće, a pojedini i kape s petokrakom, slike Jovanke i Josipa Broza Tita, te majice na kojima piše “Jugoslavija”.

Pored kovčega su postavljene i četiri kupe cvijeća s bijelim ružama i bijelim Gerber, dok je na kovčegu veliki vijenac od crvenog Anturijum, po želji njene obitelji, s obzirom da je to bilo njeno omiljeno cvijeće.

Kako javlja Blic, počast Jovanki odali su zajedno njene sestre Nada Budisavljević i Zora Aleksić, Zorini sinovi Goran i Zoran Aleksić, Titov unuk Joška Broz.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.