Preminuo gradonačelnik Zagreba Milan Bandić
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Preminuo gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

Danas je u Zagrebu preminuo Milan Bandić, dugogodišnji gradonačelnik glavnog grada Republike Hrvatske.

Kako navode hrvatski mediji Bandić je u 66. godini preminuo od posljedica srčanog udara.

Porodici, prijateljima i građanima Zagreba u povodu smrti gradonačelnika Milana Bandića izraze saučešća uputili su čelnici i članovi Skupštine i Vlade KS.

“U vremenu kada tužne vijesti sustižu jedna drugu i kada se opraštamo i ispraćamo iznenadno preminulu rodbinu, prijatelje i kolege,  vijest o smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, primili  smo sa nevjericom i tugom.

Osoba iznimne životne energije, dugogodišnji prvi čovjek hrvatske prijestolnice i vizionar, nesporno je zaslužan što je Zagreb izrastao u modernu metropolu.

Kao Hercegovac porijeklom, što je uvijek isticao i time se ponosio, ostao je snažno vezan za svoj rodni kraj. Vezan je bio i za Bosnu i Hercegovinu, za Sarajevo koje je sa ljubavlju posjećivao i koje ga je uvijek toplo dočekivalo.

Obilježio je hrvatsku politiku i razvoj Zagreba u teškom, poslijeratnom periodu. Njegovim odlaskom ostaje praznina za sve one koji se ga voljeli i cijenili, a povijest će obilježiti i pamtiti njegovo mjesto i ulogu u modernoj hrvatskoj državi.

Izraze iskrenog saučešća upućujemo njegovoj porodici, prijateljima i građanima grada Zagreba.”


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.