Vatrić: Skromno obilježavanje 130 godina GRASA rezultat situacije u preduzeću
Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

Vatrić: Skromno obilježavanje 130 godina GRASA rezultat situacije u preduzeću

POGLEDAJ GALERIJU

Proslava 130 godina postojanja Javnog kantonalnog komunalnog preduzeća GRAS počela je danas, a kako je najavio direktor ovog preduzeća Avdo Vatrić, te će se praksa nastaviti svakog mjeseca do oktobra.

Najavljena je podjela podjela razglednica u tramvaju koji je oslikan motivima GRAS-a. Ipak, tramvaj koji je krenuo iz remize nije bio oslikan, a razglednice koje su dijelili građanima bile su od prošle godine i na njima je pisalo 129. godina (!?).

Vatrić je, objašnjavajući novinarima, istakao da je ovo skromno obilježavanje rezultat situacije u ovom preduzeću.

Prema njegovim riječima vozni park je oronuo, a radnici imaju preko 52 godine.

Avdo Vatric, GRAS

Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

“Poklopili su se svi ti faktori koji negativno utiču na poslovanje ove firme. Nadam se da ćemo, uz pomoć svih upravljačkih struktura i ministarstvom saobraćaja i Vladom KS, naći zajednički jezik da uspostavimo mehanizme koji bi pomogli da ova firma i dalje bude respektabilan ponuđač svoje usluge na nivou Kantona Sarajevo“, rekao je novinarima Vatrić.

Ipak, prema njegovim riječima, GRAS se trudi da poveća broj vozila. Tako su nabavili deset trolejbusa koji čekaju dozvolu za korištenje od Federalnog ministarstva saobraćaja. On je istakao da je autobuski i tramvajski vozni park u relativno dobrom stanju.

„Jedino što je stvarno loš vozni park jeste za minibuski saobraćaj. Mi ćemo u narednom periodu pokušati da vlastitim sredstvima obezbijedimo ta sredstva da nabavimo deset minibusa“, kazao je Vatrić.

Prvi čovjek javnog gradskog saobraćaja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine potvrdio je ranije navode da bi uskoro 30 novih kontrolora trebalo početi s radom.

“To bi bili kontrolori koji su obučeni za to i koji bi kod putnika na neki način stvorili nelagodu da se ne mogu voziti bez karte. Oni putnici koji budu bez karte morat će platiti dopunske karte”, kazao je Vatrić.

On je, zajedno s još nekoliko uposlenika, obišao krug gradom u pomenutom tramvaju.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.