KJKP ZOI’84 najavilo otvaranje sezone početkom decembra
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

KJKP ZOI’84 najavilo otvaranje sezone početkom decembra

Kantonalno javno preduzeće ZOI’84 najavilo je da uskoro počinje s puštanjem u rad sistema vještačkog osnježenja i pripremama staza, kako bi zimska sezona na Bjelašnici i Igmanu bila otvorena u prvoj sedmici decembra.

Istakli su i to da su cijene ski karata prilagođene mogućnostima posjetitelja, te su među najpovoljnijim u regiji, što je dovelo do značajnog povećanja prodaje karata u poređenju s prošlogodišnjom sezonom.

Zbog trenutne epidemiološke situacije ove godine neće biti organiziran revijalni program u cilju obilježavanja otvaranja sezone.

Primarni fokus ski centra Bjelašnica-Igman bit će na sportu, odnosno skijanju, te promoviranju zdravog i aktivnog životnog stila, naveli su iz KJKP ZOI’84.

Krizni štab KS: Najava otvaranja sezone preuranjena

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo zauzeo je stav da je najava Kantonalnog javnog preduzeća ZOI’84 o otvaranju skijaške sezone u prvoj sedmici decembra preuranjena.

Krizni štab MZ KS još nije utvrdio smjernice prema kojim će se skijaška sezona 2021/2022. na Bjelašnici i Igmanu odvijati.

Ove smjernice će se utvrditi u skladu sa epidemiološkom situacijom u narednom periodu.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.