Tragedija u Hrvatskoj: Troje poginulih, šesnaest povrijeđeno
Foto: maps.google.com

Tragedija u Hrvatskoj: Troje poginulih, šesnaest povrijeđeno

Tri su osobe poginule, a 16 ih je povrijeđeno u sudaru više vozila koji se jutros oko 6 sati dogodio kod tunela Krpani na dionici autoceste A1 Sveti Rok-Maslenica u smjeru Zagreba, javio je Tportal.hr.

Iz ličko-senjske policije doznaje se da su dojavu primili u 6,15 sati te da su u nesreći, prema prvim informacijama, poginule tri osobe, a više ih je povrijeđeno

Doznaje se i da je u nesreći sudjelovalo više osobnih i kombi vozila te autobus, najvjerojatnije u lančanom sudaru.

Zbog prometne nesreće za sav je promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica u oba smjera. Obilazno se vozi preko Gračaca.

U lipnju prošle godine nedaleko od mjesta jutrošnje nesreće kod tunela Krpani u prevrtanju autobusa poginulo je osam osoba, dok su 44 povrijeđene. Autobus je tada probio središnju ogradu na autocesti, prešao na suprotni prometni trak i prevrnuo se na bok.

Glasnogovornica ličko-senjske policija Maja Brozičević izjavila je da je poginuo policajac Igor Katić koji je sa svojim osobnim automobilom išao na posao u novaljsku Policijsku postaju. Bio je sudionik lančanog sudara, ali je u svom vozilu ostao nepovrijeđen, pa je išao pružati pomoć unesrećenima te pri tome smrtno stradao.

Jedan od troje jutros poginulih osoba u teškoj prometnoj nesreći na autocesti u Lici je 29-godišnji policajac iz Gospića, a u gospićkoj bolnici liječnici se bore za život jedne osobe koja je u nesreći zadobila teške i po život opasne ozljede, javio je Tportal.hr.

U nesreći su poginule tri osobe, a u gospićkoj bolnici se doznaje da se liječnici bore za život jedne osobe. Još je njih desetero zadobilo teške ozljede, a petero lakše.

Ravnateljica gospićke bolnice Sandra Čubelić kazala je Hini da je kod njih životno ugrožen 52-godišnji muškarac, dok je ostalih petnaest u toj prometnoj nesreći stradalih osoba stabilno. Među njima je i petoro maloljetnika, a najmlađi pacijent je 15-mjesečna beba koja je lakše ozlijeđena.

Zamjenica Općinske državne odvjetnice Đurđica Ojurović, koja na mjestu nesreće vodi predvodi očevid uz prometnog vještaka, izjavila je da je u lančanom sudaru sudjelovalo jedanaest vozila, iako zbog težine stradavanja ni to nije sasvim sigurno.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.