SDP: Rješavati probleme – ne baviti se demagogijom
Foto: Sdp.ba

SDP: Rješavati probleme – ne baviti se demagogijom

SDP BiH nije ni najmanje začuđena upornim pokušajima Željka Komšića, da za posljedice vlastitog nerada, neodgovornog i politikantskog ponašanja optuži sve one koji svojim radom nastoje zaštititi najugroženije kategorije stanovništva u Bosni i Hercegovini iako je svjestan da će sa ili bez stand-by aranžmana članovi Predsjedništva i dalje primati velike plate i uživati u raznim pogodnostima dok u pitanje dovode isplate penzija, invalidnina, boračkih naknada i drugih socijalnih davanja najugroženijim kategorijama stanovništva.

U pokušajima da lažnim optužbama i demagoškim floskulama osigura jeftine političke poene, Komšić sistemski obmanjuju javnost o čemu dovoljno govori činjenica da se tek sada nakon 7 godina mandata, valjda zauzet drugim obavezama, sjetio da pita kako to da postoji aranžman sa MMF-om.

Pri tome on namjerno prešućuje da su prvi stand-by aranžman sa MMF-om, kao i posljednji po kojem vraćamo stotine miliona duga godišnje, potpisani kada SDP BiH nije bila u vlasti nego u opoziciji, a „diktatora iz sarajevskog sokaka“ koji je potpisao te aranžmane Komšić treba potražiti među kadrovima SDA – svojim aktuelnim političkim saveznicima, a ne u SDP-u.

Ako je Komšić spreman ljude nazivati diktatorom, onda treba biti spreman objasniti i sebi i javnosti kako je upravo „principijelni“ Komšić sebi dozvolio da godinama „sjedi u krilu“ čovjeka koga danas naziva diktatorom i koji ga je, zajedno sa hiljadama članova SDP-a od prosječnog općinskog političara učinio članom Predsjedništva BiH. Izgleda da je mali diktator odlučio da proba da naraste.

Što se tiče navoda o krađama, namještanjima tendera i sl. pozivamo Komšića da javno podrži Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine i da političari prvi polože račune o svojoj imovini, računima i djelima, uključujući i Željka Komšića.

Nemamo namjeru dalje se dopisivati saopštenjima sa Komšićem i time mu davati priliku da stvara dojam da nešto radi, budući da je najpoznatiji po svom neradu.

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.