Dennis Gratz: SNSD-u odgovara saradnja kada treba rušiti građanske slobode
Foto: Nasastranka.ba

Dennis Gratz: SNSD-u odgovara saradnja kada treba rušiti građanske slobode

Naša stranka daje punu podršku novinarima i novinarkama redakcije web-portala Klix.ba. U skladu sa novinarskim kodeksom, novinari imaju obavezu štiti povjerljive izvore informacija ukoliko budu predmet policijskog ispitivanja. S tim u vezi, neprihvatljivo je da se pravosudne institucije i policija koriste u pritisku na medij da otkrije izvor informacija. Posebno je to važno u slučaju audio-snimka koji se vezuje za pitanje  “kupovine glasova u Narodnoj skupštini RS-a”, a koji je objavljen na Klixu.

“Kao što je to bio slučaj pri ispitivanju u slučajevima prijave prebivališta u Srebrenici prije par godina, opet se međuentitetska saradnja ostvaruje samo onda kada se krše ljudska prava. Dakle, nije problem preprodaja glasova izabranih predstavnika, već je problem što je informacija izašla u medije. SNSD-u odgovara međuentitetska saradnja kada treba rušiti građanske slobode i dokazivati moć, koje objektivno više nema” kazao je Dennis Gratz, predsjednik NS-a.

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.