DF osuđuje napad na slobodu medija u Bosni i Hercegovini
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

DF osuđuje napad na slobodu medija u Bosni i Hercegovini

Demokratska fronta, u saopćenju za javnost, osuđuje napad na slobodu medija u Bosni i Hercegovini.

“Demokratska fronta ovim putem najoštrije osuđuje upad policije u redakciju news portala Klix, kao i nedavnu zabranu pravosudnih institucija u Srednjobosanskom kantonu kojom je zabranjeno izvještavanje FTV-a o pojedinim slučajevima. Ovo je još jedan pokazatelj da Bosna i Hercegovina klizi u puzajuću diktaturu.

Pravo na slobodu riječi jedan je od kamena temeljaca demokratije i ovakvo ponašanje policije ne samo da predstavlja nasrtaj na slobodu medija u Bosni i Hercegovini nego mora imati vrlo jasne pravne i političke posljedice protiv onih koji su ovo naredili i proveli u djelo.

Demokratska fronta smatra da jedini predmet istrage u ovom slučaju može i mora biti premijerka entiteta Republika Srpska, Željka Cvijanović i oni poslanici u entitetskom Parlamentu koji su promijenili tabor.

Mediji zaslužuju našu punu podršku u razotkrivanju te i brojnih drugih afera koje pokazuju da provincijski diktatori u ovoj zemlji imaju samo jednog neprijatelja a to je ISTINA.

Mi u Demokratskoj fronti ćemo kada svi detalji budu poznati zauzeti stav o odgovornosti agencija za provođenje zakona i njihovih rukovodilaca zbog ovog grubog nasrtaja na slobodu riječi i podrivanja demokratskog poretka Bosne i Hecegovine.”

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.