DF MUP-u KS: Ne odustajte od osiguravanja utakmica u Sarajevu
Foto: D.H. / Sarajevski.ba

DF MUP-u KS: Ne odustajte od osiguravanja utakmica u Sarajevu

Demokratska fronta KO Sarajevo apeluje na MUP KS da ne odustaje od pružanja usluga sarajevskim fudbalskim klubovima u organizovanju domaćih utakmica Premijer lige BiH.

Smatramo neophodnim da strane u sporu hitno pristupe rješavanju medjusobnih problema. U toku naredne sedmice predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i član kluba DF Sejo Bukva pozvaće predstavnike strana u sporu na otvaranje pregovora o metodama rješavanja problema.

Finansijska situacija u domaćem sportu je zabrinjavajuca. FK Olimpic, FK Sarajevo i FK Željezničar nisu u mogučnosti platiti iznos duga na način na koji se to od njih zahtijeva.

Naime, radi se o ukupno 860.000 KM koje klubovi moraju platiti a po osnovu nagomilanih dugova troškova organizacije utakmica od strane MUP-a KS i to FK Olimpic 120.000 KM, FK Sarajevo 310.000 KM i FK Željezničar 430.000 KM. Klubovi ne spore dugovanja već traže pomoć u isplaćivanju istih.

Smatramo da treba pristupiti vansudskom riješavanja spora. Takodje potrebno je odobriti klubovima odgodu plaćanja duga, mogućnost plačanja na rate po dogovorenoj dinamici, eventualno kompenzirati dio duga kao i primjeniti druge metode koje ce biti prezentovane na sastanku.

Također smatramo da su trenutna zakonska rješenja nedostatna i da vrlo često idu na štetu klubova, te da treba aktivno tražiti nova zakonska rješenja koja bi bila pravednija i koja bi klubovima omogućila jeftinije uslove organizacije utakmica čime bi pružili jedan od vidova podrške razvoju sporta u Kantonu Sarajevo a koji u politikama Demokratske fronte zauzima bitno mjesto kao aktivnost izuzetno bitna za razvoj djece i omladine.

KO DF Sarajevo prije svega apeluje na MUP KS i druge nadležne organe da nastave sa pružanjem usluga osiguravanja utakmica Sarajevskim premijerligašima prema ranijem ugovoru i da im se ne prijeti otkazivanjem pružanja usluga a samim time otkazivanjem utakmica što bi za njih moglo imati daljnje negativne finansijske konsekvence.

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.