SDP: Predsjedništvo BiH ugrožava egzistenciju ogromnog broja građana
Foto: Arhiv, Sarajevski.ba

SDP: Predsjedništvo BiH ugrožava egzistenciju ogromnog broja građana

Iznenađeni smo neodgovornim i  nedržavničkim ponašanjem Predsjedništva BiH  u vezi usvajanja Budžeta BiH za 2014. godinu.  Iako svjesni rokova za usvajanje Budžeta na svim nivoima vlasti, što je uslov za finansijsku stabilnost BiH, Predsjedništvo BiH,  kao predlagač Budžeta, se izuzetno neodgovorno ponijelo, prvo maksimalno izbjegavajući zakazivanje sjednice na kojoj će se raspravljati o Budžetu, a onda kada su se konačno udostojili da usvoje Budžet njegovim neblagovremenim dostavljanjem Parlamentu BiH.

Ovakvi potezi Predsjedništva BiH navode nas na ocjenu da se radi o smišljenoj namjeri finansijske destabilizacije države BiH iz samo njima ili nekima od njih poznatih razloga.  Da u Predsjedništvu ima i onih koji svoju političku karijeru grade na tezi „što gore to bolje“ u javnosti je jasno prepoznato, ali nikome nije moglo pasti na pamet da postoji tolika hrabrost  da je za žirante svog političkog profita bilo ko spreman uzeti ogroman broj građana čija egzistencija zavisi od budžeta na svim nivoima.

Iako je Parlament BiH jedinstveno pokazao spremnost za  održavanje sjednice na kojoj će razmatrati Budžet, o čemu govori i sinoć hitno sazvana sjednica proširenog Kolegija Parlamenta BiH, Predsjedištvo BiH je onemogućilo tu namjeru izbjegavanjem da, kao predlagač, dostavi materijal.

Najmanje što smo očekivali od Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića je da  nađe vremena da potpiše Budžet i uputi ga u Parlament BiH kako bi na vrijeme bio usvojen.

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.