SDP poziva na ozbiljnost i odgovornost u vezi usvajanja Budžeta BiH
Foto: Ilustracija, Sarajevski.ba

SDP poziva na ozbiljnost i odgovornost u vezi usvajanja Budžeta BiH

SDP BiH poziva sve parlamentarne stranke da zajednički pokažemo ozbiljnost i odgovornost i na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamenta BiH usvojimo Budžet.

Svi moramo imati u vidu da se ne radi samo o Budžetu institucija BiH, nego da usvajanjem budžeta obezbjeđujemo ukupnu finansijsku stabilnost našoj državi i garantujemo najugroženijim slojevima društva isplate naknada, a prije svega penzionerima, nezaposlenima, boračkoj populaciji i njihovim porodicama, socijalno ugroženima i drugima.

SDP će učiniti sve da budžet BiH bude usvojen i da prava onih koji su u najtežoj situaciji ni na koji način ne dođu u pitanje.

Klub poslanika SDP BiH će, kako je već najavljeno, na sutrašnjoj sjednici zatražiti formiranje parlamentarne komisije koja će utvrditi budžetske troškove nastale u ovom i prošlom mandatu na ime plaća, naknada, te drugih beneficija koje proizilaze iz obnašanja funkcija članova Predsjedništva BiH, Vijeća ministara, članova Parlamenta, rukovodilaca svih Institucija BiH, kao i rukovodećih državnih službenika.

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.