SDA: Nova energija za izgradnju evropske BiH
Foto: sda.ba

SDA: Nova energija za izgradnju evropske BiH

Tokom vikenda u Konjicu je održana godišnja konferencija Političke akademije SDA na kojoj je 150 polaznika dosadašnjih generacija govorilo o naučenim lekcijama i planovima za budućnost. Učesnicima su se tokom programa, između ostalih obratili i član Predsjedništva BiH te zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović, direktorica Fondacije Konrad Adeauer Sabina Woelkner, zamjenik visokog predstavnika u BiH Tamir Waser, direktor Centra za nove inicijative Amer Obradović, te potpredsjednici SDA Safet Softić i Senad Šepić.

U sklopu ovog programa, sinoć je za polaznike Treće generacije Političke akademije SDA, koji su uspješno okončali svoj jednogodišnji program održana i završna svečanost dodjele certifikata.

Svečanosti su prisustvovali i polaznici svih dosadašnjih generacija, predstavnici međunarodnih organizacija, drugih stranaka iz BiH koje pripadaju porodici Evropske narodne stranke, te partnera Akademije, a prisutnima je certifikate uručio član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović.

”Ovi ljudi predstavljaju istinski novu energiju za izgradnju evropske BiH. Tokom jednogodišnjeg programa obuke i rada oni su razvijali i jačali SDA iznutra, a svakako u programima međunarodne razmjene u kojima su učestvovali radili su na afirmaciji SDA i BiH u Evropi i cijelom svijetu. Nastavićemo s ovim pristupom i nadalje, jer vjerujemo da naša zemlja može postati društvo znanja i tako se pripremiti za vrijeme koje je pred nama”, izjavio direktor Političke akademije SDA i potpredsjednik Senad Šepić.

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.