Naša Stranka: Radeljaš lažirao čin brigadira
Foto: Sarajevski.ba

Naša Stranka: Radeljaš lažirao čin brigadira

Regionalni odbor Naše stranke Sarajevo izražava žaljenje što se nijedna od boračkih organizacija u Kantonu Sarajevo nije oglasila nakon pokušaja Eseda Radeljaša, poslanika u Skupštini KS, da pozivanjem na svoje ratne zasluge skrene pažnju s nepobitne činjenice da on, kao osoba pravosnažno osuđena za krivična djela prevare i falsifikata, rukovodi javnim fondom od cca 340 miliona KM.

“Izostanak reakcija tim više iznenađuje kada se zna da je Radeljaš pokušao, na štetu ukupne boračke populacije, da isposluje višu boračku penziju podnoseći lažno uvjerenje da posjeduje čin brigadira, što je vidljivo iz uredbe Revizorskog tima za kontrolu V br. 05-R-41-3360/13 od 15. marta 2013, kojom se nalaže odgovarajućoj organizacijskoj cjelini Federalnog ministarstva za pitanja branilaca i invalida da ‘izda novo uvjerenje na obrascu FMB 2, jer imenovani ne posjeduje čin: brigadir'”, izjavio je Srđan Mandić, član RO Naše stranke Sarajevo.

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.