Odbijena inicijativa za besplatno ustupanje Doma mladih Plenumu
Foto: Admir Kuburović, Sarajevski.ba

Odbijena inicijativa za besplatno ustupanje Doma mladih Plenumu

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Centar, vijećnice Naše stranke su podnijele inicijativu da se od Kantona Sarajevo traži besplatno ustupanje Doma mladih Plenumu. Inicijativa je dobila svega 9 glasova, a protiv su bili vijećnici SDP, SDA, SBiH, SDU.

“Mi smo mislili da će svi shvatiti važnost ustupanja prostora građanima gdje mogu otvoreno govoriti o svim problemima u kojim se nalazimo. Bilo smo ubijeđeni jer su se novcima tih građana gradili objekti koje kontroliše Kanton, a sada se njihovim novcima sufinansiraju. Ustupanje Doma mladih na besplatno korištenje je najmanje što vlast može da uradi. Građani imaju primjedbe, žele iskazati opavdano nezadovoljstvo, podijeliti ideje koje imaju, dati prijedloge, i dok svi deklarativno govore kako podržavaju građane koji mirnim putem iskazuju svoje nezadovoljstvo, većina nije spremna dati im jednu salu da se okupljaju.” izjavila je vijećnica NS Amela Kuskunović

Naša stranka će nastaviti insistirati na besplatnom ustupanju prostora građankama i građanima koji svojim novcima pune budžet, a traže samo mjesto na kojem se mogu slobodno okupljati, izražavati svoje mišljenje i predlagti inicijative za izlazak iz anarhične situacije u kojem se nalazi Kanton Sarajevo.

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.