NS Radom za boljitak: Vogošćani dali potpis za ukidanje kantona
Foto: zaboljitak.ba

NS Radom za boljitak: Vogošćani dali potpis za ukidanje kantona

Nakon općina Hadžići, Ilidža, Centar, Stari Grad, Mladi za boljitak KS danas su peticiju ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije” organizovali i u Općini Vogošća.

Građani ove općine od ranih jutarnjih sati se zaustavljaju na Boljitkovom štandu u Vogošći i svojim potpisima za ukidanje kantona rekli su DA izmjeni Ustava koji prema Boljitkovom prijedlogu podrazumijeva potpuno ukidanje kantona, ukidanje predsjednika i potpredsjednika Federacije, ukidanje Doma naroda FBiH, uspostavljanje jednog parlamenta u kojem će biti klubovi stranaka i klubovi naroda. Ovakvim izmjenama Ustava, također bi se osim katastrofalne ekonomske situacije riješili i zahtjevi presude ”Sejdić-Finci”. Takvom racionalizacijom, ukidanjem pozicija onih koji trenutno troše budžetski novac, a to je i 10 premijera, 95 ministara, 295 poslanika i 58 delegata stvorili bi uštedu do 500 miliona KM. Tom uštedom stvorili bi nova radna mjesta i to jačanjem domaće proizvodnje, pokretanjem infrastrukturnih projekata, te poboljšanjem ukupne ekonomske slike u Federaciji.

Mladi za boljitak su danas do 13.00 sati skupili oko 300 potpisa građana Vogošće koji su dokazali da se građanska svijest svakim danom sve više budi i da građani zaista prepoznaju rad Boljitkovih politika koje sve ove godine rade u cilju napretka cijelog društva i stvaranja prosperitetnije budućnosti za mlade.

Narodna stranka Radom za boljitak nakon provedenih peticija u dosadašnjim općinama, s akcijom potpisivanja peticije ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i s kupe Federacije” nastavlja ubuduće i u ostalim općinama kako u Sarajevu tako i u cijeloj Federaciji.

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.