NS Radom za boljitak: Sarajlije glasno podržavaju ukidanje kantona
Foto: zaboljitak.ba

NS Radom za boljitak: Sarajlije glasno podržavaju ukidanje kantona

“Naravno da ću podržati sve što rade mladi ljudi. Uvijek ćete imati moju podršku i dat ću vam svoj potpis za ukidanje kantona u Federaciji”, rekao je danas u prolazu Titovom ulicom u Sarajevu poznati profesor akademik Boris Tihi, koji je dao svoj potpis na Boljitkovu peticiju za ukidanje kantona. Naime, Mladi za Boljitak Općine Centar danas su organizovali potpisivanje peticije ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije”.

”Ja sam učiteljica u jednoj osnovnoj školi u Sarajevu. Svojoj dječici svaki dan pričam o tome kako naša BiH ima bespotrebnih deset kantona, al se nadam da ih oni za koju godinu kada odrastu, neće ni pamtiti. Dajem potpis za ukidanje kantona i prosperitetniju budućnost vas mladih”, tokom potpisivanja peticije nam je ispričala jedna učiteljica iz Sarajeva.

Mladi za Boljitak Centar Sarajevo građane su upoznali s činjenicom da ukidanjem deset kantona i pozicija za one koji trenutno troše budžetski novac bi se napravila godišnja ušteda u BiH do 500 miliona KM. Toliki novac uštedjeli bi ukidanjem pozicija za 10 premijera, 95 ministara, 295 poslanika i 58 delegata. Tim novcem stvorili bi pozicije za otvaranje novih radnih mjesta i to jačanjem domaće proizvodnje, pokretanjem infrastrukturnih projekata, a sve to bi utjecalo na poboljšanje ekonomske slike FBiH i cijele BiH. Peticija ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije” koju provodi Narodna stranka Radom za boljitak šalje jasnu poruku da ne dozvoljava niti toleriše katastrofalnu ekonomsku situaciju u kojoj se nalaze svi naši građani. Mladi ljudi u ovoj zemlji zaslužuju biti nosioci budućnosti BiH i raditi i živjeti na svojoj rodnoj grudi.

Mladi za Boljitak Kantona Sarajevo ove sedmice također će peticiju ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije” nastaviti sprovoditi i u ostalim sarajevskim općinama.

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.