NS Radom za boljitak: Jovan Divjak dao podršku ukidanju kantona
Jovan Divjak / Foto: Sarajevski.ba

NS Radom za boljitak: Jovan Divjak dao podršku ukidanju kantona

I ove subote, jako niske temperature nisu zaustavile veliki broj Sarajlija da podrže Mlade za boljitak Starog Grada u provođenju peticije ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije”.

Svoju nesebičnu podršku i potpis za ukidanje kantona dao je i Jovan Divjak, simbol Sarajeva i BiH, i čovjek koji je svoj cijeli život posvetio gradnji mira i borbi za bolju i prosperitetniju budućnost upravo mladih ljudi.

”Građani Sarajeva i Starog Grada danas su pokazali da je njihova građanska svijest itekako budna i da svakim danom u sve većoj mjeri jasno prepoznaju rad nas koji ovoj zemlji i građanima želimo samo boljitak i prosperitetniju budućnost. Tome u prilog svjedoči činjenica da su Mladi za Boljitak Starog Grada za nepuna dva sata ispred sarajevske Katedrale skupili preko 300 potpisa naših građana. Sarajlije su danas jasno rekle DA godišnjoj uštedi do 500 miliona KM koju bi ostvarili ukidanjem pozicija onih koji trenutno troše budžetski novac, a to je 10 premijera, 95 ministara, 295 poslanika i 58 delegata. Sarajlije su rekle DA novim radnim mjestima, većim platama, penzijama i budžetima. Veliko zadovoljstvo mi je što je i naš čika Jovo Divjak prepoznao rad nas mladih i dao nam i svoju podršku potpisom peticije za ukidanje kantona i ovim putem mu se želim zahvaliti na svemu što je činio sve ove godine za ovaj grad i nas mlade”, izjavio je danas predsjednik Mladih za boljitak Starog Grada, Semir Pašić.

Narodna stranka Radom za boljitak u narednom periodu će nastaviti s skupljanjem potpisa za peticiju ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije” i u ostalim općinama kako u Kantonu Sarajevo tako i u cijeloj Federaciji BiH.

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.