Naša stranka: Usvojena inicijativa za smanjenje plaća i paušala u Općini Centar
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Naša stranka: Usvojena inicijativa za smanjenje plaća i paušala u Općini Centar

Na sjednici Općinskog vijeća Centar, održanoj 06.03.2014. godine, vijećnici su usvojili inicijativu koja će biti upućena Parlamentu i Vladi FBiH, a koja ide u pravcu ograničavanja primanja u FBiH, kantonima i općinama, te zahtijeva donošenje zakona o plaćama direktora, članova uprave i službenika u javnim preduzećima.

Naša stranka je prije usvajanja ovog seta predložila i svoju inicijativu za smanjenje paušala i plaća funkcionerima i vijećnicima od 20%, kao i plaćanje vijećnicima za rad u komisijama. Ta inicijativa bi trebala odmah biti implementirana, jer ne postoje nikakva zakonska ograničenja za njeno usvajanje.

“Napokon su partije u Općini Centar shvatile važnost pravljenja rezova u javnoj potrošnji. Međutim, prve dvije tačke u zajedničkoj inicijativi se tiču obraćanja višim nivoima vlasti kako bi oni rješavali pitanje smanjenja plata. Po nama, ključna je treća tačka koju smo usvojili, a koja znači da ćemo odmah ići na smanjenje plata i paušala,što po zakonu možemo uraditi i sami, ne čekajuci na FBiH”, izjavila je vijećnica Naše stranke u OV Centar Amela Kuskunović

Kuskunovićeva je dodala i sljedeće: “Mi radimo sve što je u našoj moći da se ova i slične incijative provedu u najbržem mogućem roku i da smanjimo plate izabranim funkcionerima i paušale vijećnicima. Imamo odgovornost da jasno i brzo pokažemo solidarnost sa socijalno ugroženim građanima i građankama naše općine.”

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.