Naša stranka podržava studentske proteste
Foto: Nasastranka.ba

Naša stranka podržava studentske proteste

Povodom dešavanja vezanih za obrazovni program Erasmus +, Forum mladih Naše stranke najoštrije osuđuje odluku Ministarstva prosvjete RS-a da blokira pridruživanje BiH ovom programu, te podržava studentske proteste kojima će se izraziti volja velikog broja građani širom BiH koji su protiv blokiranja pristupa navedenom programu.

Ovom odlukom, koja je protiv evrointegracija i interesa građana i građanki BiH (dakle, i onih iz RS-a), SNSD jasno pokazuje da propovijeda ideju političkog autizma, kao što pokazuje da je davljenik, koji očajničkim pokušajima potpaljivanja nacionalnih i antidržavnih strasti u RS-u, nastoji opstati na vlasti u tom entitetu, čak i pored toga što ga je u svom dugogodišnjem mandatu devastirao i politički i ekonomski i kulturno i obrazovno.

“Raznorazni nekompetentni i neodgovorni ministri, već decenijama politiziraju univerzitete, i u FBiH i u RS-u, čime onemogućavaju kvalitetno obrazovanje za bh. studente. I nakon svega toga, kao vrhunac njihovog cinizma, dolaze odluke poput ove, koje onemogućavaju čak i pomoć sa strane u revitalizaciji bh. obrazovanja. Očigledno je da trenutno vladajućim političkim elitama ne ide u prilog ništa što ne doprinosi zatucanosti građana BiH, koja je glavni element u njihovim računicama da će se održati na vlasti i poslije narednih izbora. Naime, svim je pametnim ljudima u BiH već odavno jasno da neće biti općeg napretka sve dok se nacionalni aparatčici i njihovi voždovi ne počiste iz fotelja, za koje su se privezali kao presvlake, te im nikako ne ide u korist da odobre ovakvu inicijaciju za razvoj obrazovanja u BiH. Važno je naglasiti da u ovom slučaju ne smije biti presudna njihova volja, već volja građana, te će biti od velike važnosti da pritisci budu što veći i uporniji”, kazao je Jasenko Jovančić član Foruma mladih Naše stranke

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.