Naša stranka: Najbolje je da se mirno raspadne SNSD
Foto: Nasastranka.ba

Naša stranka: Najbolje je da se mirno raspadne SNSD

Budući da ne smije priznati kako svako peto domaćinstvo u RS živi u siromaštvu, kako u realnom sektoru radi samo 250.000 osoba, ili kako je broj penzionera prerastao broj zaposlenih, Milorad Dodik je u predizbornu kampanju krenuo – u skladu s očekivanjima – senzacionalističkim izjavama, kakva je da je za BiH ”najbolje da se mirno dogovori raspad”.

”Ne iznenađuje što Dodik, kako bi prikrio rezultate svoje vladavine, pušta ovakve dimne zavjese. Nakon što su otkrivene sve pronevjere budžetskog novca i ilegalne privatizacije, on biračima u RS može ponuditi još samo senzacionalizam. Po prokušanom receptu, retorika raspada BiH uvijek ima svoju publiku, no ekonomski sunovrat manjeg entiteta daje naslutiti da će raspasti samo SNSD-ova struktura vlasti, i nadamo se da će to proći mirno”, izjavio je predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.

“Kada na narednim izborima Dodikova vladavina postane prošlost, tek će autopsija njegovog režima otkriti stvarne finansijske, političke i druge činjenice koje se sada kamufliraju ovakvim izjavama. Historija i novija politička praksa pokazuju da političari Dodikovog profila svoju karijeru završavaju u krivičnim sudskim procesima. Radi građana RS, a prije nego što šteta bude nepopravljiva, međunarodna zajednica mora iz političkog života BiH eliminisati one koji odbijaju osnovni princip Dejtonskog sporazuma: Bosna i Hercegovina je država, a entiteti administrativne jedinice. Vjerujem da će izbori 2014. pokazati da su nacionalizam i ratnohuškačka retorika otišli u ropotarnicu historije, i da u današnje vrijeme služe isključivo kao alibi za kriminal”, dodao je predsjednik Gratz.

[divider]
Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.