Naša stranka: Budimirova odluka da smijeni ministra je loš potez
FOTO: cin.ba

Naša stranka: Budimirova odluka da smijeni ministra je loš potez

Naša stranka smatra da je odluka predsjednika FBiH Živka Budimira da smijeni ministra finansija Antu Krajinu, još jedan u nizu loših poteza unutar procesa tzv. restrukturiranja vlasti, posebno indikativan u kontekstu predizborne kampanje koja, kao i uvijek, u Bosni i Hercegovini počinje mjesecima prije zvaničnog početka.

“Pravdajući svoj ishitreni postupak neblagovremenom isplatom invalidnina u četiri općine u Zapadnohercegovačkom kantonu, Budimir pokušava da sebe predstavi kao branitelja ugroženih socijalnih i nacionalnih kategorija. Treba, međutim, podsjetiti da je ovim činom Budimir učinio još neizvjesnijom budućnost kako samih primalaca invalidskih penzija u tim općinama tako i svih ostalih građana FBiH, jer u stanju blokiranosti procesa restrukturiranja federalne vlasti, ovaj čin dodatno ugrožava funkcionisanje Federacije. Jer, kako će u ovakvim političkim konstelacijama biti moguće da se u skorije vrijeme izabere nasljednik ministra Krajine, ili da se ospori Budimirov čin, što je od najveće važnosti, budući da je ministar Krajina odgovoran za provođenje svih budžetskih stavki”, izjavio je predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.

“Budimirov čin svakako treba posmatrati i u kontekstu rivalstva njegove bivše stranke (kojoj pripada i ministar Krajina) i njegove sadašnje Stranke pravde i povjerenja. U ambisu u koji nas je dovela loša vlast u posljednje tri godine, čin predsjednika Budimira u ovom trenutku, ne znači početak suočavanja sa lošom vlašću, već predstavlja politički ekshibicionizam i žrtvovanje općih interesa za sitne predizborne poene.”, dodao je Gratz.

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.