Krenite s braćom Alikadić u Maroko
Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

Krenite s braćom Alikadić u Maroko

Armin i Haris Alikadić, braća iz Sarajeva koji će u februaru učestvovati na 4L Trophy takmičenju u subotu od 10 sati ispred sarajevske Katedrale organizovati akciju pod nazivom “Krenite s nama u Maroko”.

Akcija je osmišljena je kako bi se i građani koji to žele mogli uključiti u ovaj projekat.

Ispred Katedrale će predstaviti renault s kojim će učestvovati na takmičenju, a braća Alikadić navode kako su sponzori pokrili veliki dio troškova, ali ističu kako im još uvijek nedostaje dio sredstava da bi imali uspješan put.

Nedostaje i školskog materijala kojeg će uručiti djeci Maroka.

Tako će svi koji to žele moći će na licu mjesta pružiti simboličnu novčanu podršku ili donirati školski materijal.

„Pored automobila će se nalaziti baner na koji se potpisuju svi oni koji žele podržati naš tim i na neki način otputovati sa nama u Maroko“, kažu braća Alikadić.

Oni će baner sa potpisima krajem februara postaviti u pustinji Maroka.

„Želja nam je da se svi koji nas podrže fotografišu pored automobila kako bi fotografije objavili na našem fan pageu“, navode braća Alikadić.

Promotivni pult ispred Katedrale imat će i organizacija “Humanity in action”, na kojem će građani moći saznati nešto više o radu i projektima njihove organizacije.

Armin i Haris kreću na put 5. februara.

Cilj utrke je, podsjetimo, pomoći djeci Maroka, tako što će učesnici u 2000 automobila prenijeti po stotinu kilograma humanitarnog sanitetskog materijala koji se direktno uručuje djeci ove afričke zemlje.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.