Zajedničko druženje i zabava za Dan nezavisnosti BiH
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Zajedničko druženje i zabava za Dan nezavisnosti BiH

Prvi mart-Dan nezavisnosti Bosne Hercegovine će po prvi  put  u Sarajevu svečano biti obilježen na otvorenom, raznolikim dnevnim zabavnim programom namijenjenim našim najmlađim sugrađanima, djeci Sarajeva, ali i svima ostalim raspoloženim za zabavu i druženje u večernjim satima, uz koncert grupe Regina.

Na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović 01. marta od 13:00  do 15:00 sati,  u svečanom dekoru i u prazničnoj atmosferi,  svojim  nastupima  predškolski i školski horovi, mladi plesači i pjevači, folklorni ansambli, uz recitale i video prezentacije, zabavljat će sve koji dođu uveličati ovu prvomartovsku svečanu atmosferu.

Uz nastupe na pozornici, na Trgu će biti upriličeni i drugi zanimljivi i zabavni sadržaji.

Sa kositimiranim glumcima posjetitelji će moći napraviti zajedničke fotografije u posebno dizajniranim selfi kornerima, a naše popularne olimpijske maskote  Vučko i Groodvy dodatno će uveseljavati  posjetitelje.

Mališanima će biti zanimljiva druženja sa vatrogascima i policajcima na punktovima gdje će za njih biti postavljena ova namjenska vozila.

Uz osvježenje, dijelit će se i zastavice, baloni i slatkiši.

Na istom lokalitetu publika će u večernjim satima  uživati u muzičkim nastupima benda GONZO, od 19:00 do 20:00 sati, te grupe REGINA  u terminu od 20:00 do 21:30 sati.

Televizija Sarajevo će direktno prenositi dnevnu svečanost, a organizatori i domaćini, Vlada Kantona Sarajevo i Bosanski kulturni centar pozivaju sve sugrađane, pogotovo mališane i njihove roditelje, da dođu i budu dio ovog druženja i praznične zabave, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.