Komšić: Neka predsjednik SDP-a javnosti predoči svoju imovinu
Foto: Sarajevski.ba

Komšić: Neka predsjednik SDP-a javnosti predoči svoju imovinu

Nakon najnovijeg niza koordiniranih uvreda i objeda koje su na račun predsjednika Demokratske Fronte željka Komšića izrekli Milorad Dodik, Zlatko Lagumdzija i rukovodstvo SDP-a, predsjednik Komšić želi ovim putem bosanskohercegovačkoj javnosti da saopšti sljedeće:

Ja, Željko Komšić, pod moralnom i materijalnom odgovornošću tvrdim da posjedujem jedino stan u ulici Azize Šaćirbegović 16, na XV spratu površine 72 kvadratna metra. Ne posjedujem ništa osim toga, izuzmu li se krediti koje još uvijek vraćam.

Želim ovim putem da pozovem predsjednika SDP-a da podastre javnosti imovinu koju posjeduje, odnosno kojom imovinom raspolaže, uključujući i onu koja je fiktivno u vlasništvu bližih i daljih srodnika, kao i svoja kreditna zaduženja. Dakle, imovinu koju stvarno posjeduje i kojom stvarno raspolaže. Naime, samo je u paralelnoj stvarnosti u kojoj živi predsjednik SDP-a i njegovi idolopoklonici, enormnu imovinu kojom raspolaže moguće steći sa profesorskom, odnosno ministarskom platom.

Stoga pozivam predsjednika SDP-a da sve što posjedujemo – i on i ja – sve što se vodi kao imovina svih naših bližih i daljnjih srodnika, transparentno i javno predočimo građanima Bosne i Hercegovine. Oni na to imaju pravo, mi imamo tu obavezu. Pozivam ga da odredi vrijeme i mjesto kada ćemo to uraditi.

Živim za taj dan kada ćemo, Vi gospodo i ja, morati odgovoriti na to kako smo stekli – ja stan, a Vi – to što već imate.

Kada je pak riječ o tobožnjem sjedenju u krilu, kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dužan sam poštovati dobrovoljni izbor svakog slobodnog pojedinca u našoj zemlji, njegove zelje i nadanja pa čak i maštanja, ali ja sam posljednji put sjedio u krilu muskarcu, tada u liku Djeda Mraza, prije nekih 44 godine, na dodjeli novogodišnjih paketića.

Jedino građanima Bosne i Hercegovine dugujem objašnjenje za ono što i kako radim. Radim najbolje što umijem i znam. Svakom građaninu ove zemlje sam u stanju pogledati u oči. Nije mi teško priznati kada nesto ne znam i ne ustručavam se pitati one koji znaju. I kao covjek, općinski načelnik i kao ambasador i kao predsjednik države borio sam se za vlastita uvjerenja, nekada s puškom, a danas rječju i djelom. Nisam od toga imao, niti sam stekao nikakvu korist.

Stoga, još jednom pozivam predsjednika i rukovodstvo SDP-a da javnosti Bosne i Hercegovine podastremo sve ono što smo imali kada smo ušli u politiku, ono što imamo danas i objasnimo kako i na koji način je svako od nas stekao ono što je stečeno u međuvremenu.

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.