Iz budžeta za Ajnadžićev bijeli hljeb će se izdvajati 7.649 KM
Foto: centar.ba

Iz budžeta za Ajnadžićev bijeli hljeb će se izdvajati 7.649 KM

Sada već bivši načelnik sarajevske Općine Centar Nedžad Ajnadžić će i u narednom periodu primati  platu u punom iznosu, takozvani “bijeli hljeb”.
Iz Općine Centar je za Klix.ba je prije zvanično potvrđeno da će Ajnadžić narednih godinu dana primati bruto plaću u iznosu od čak 7.649 KM mjesečno, što je neto 4.289 KM.

Bijeli hljeb je osmišljen kako bi se funkcionerima zvaničnicima osiguralo da imaju primanja dok ne nađu drugi posao, međutim, Ajnadžić u svom vlasništvu ima dvije kompanije.

Riječ je o kompanijama Ajnex d.o.o. Sarajevo, privredno društvo za proizvodnju, trgovinu, ugostiteljstvo i usluge, a Ajnex je jedini vlasnik Privatne predškolske ustanove Osmijeh.

Prema podacima Finansijsko-informatičke agencija FBiH Ajnex je u 2019. godini, posljednjoj za koju postoje podaci,  imao prihode od oko 620 hiljada KM i dobit od oko 48 hiljada maraka. Firma je zapošljavala 18 radnika, dok je Osmjeh, koji je imao osam zaposlenih, iste godine imao prihod od oko 181 hiljadu KM, a dobit od nešto manje od 25 hiljada maraka, piše Klix.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.