Ilidža: Promrzli građani danas rekli ‘DA’ ukidanju kantona
Foto: zaboljitak.ba

Ilidža: Promrzli građani danas rekli ‘DA’ ukidanju kantona

Iako je jutros Celzijusova temperaturna skala u sarajevskoj Općini Ilidža pokazivala temparaturu od -5 stepeni, građani su izašli na ulice svoje općine i dali saglasnost za ukidanje kantona u FBiH.

Naime, Općinsko povjerenstvo Narodne stranke Radom za boljitak Ilidža danas je na tramvajskom terminalu Ilidža organizovalo potpisivanje Boljitkove peticije ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije”

”Ono što me raduje jeste da su građani Ilidže danas dokazali kako Boljitkove politike i Boljitkova borba za njihov bolji standard svakim danom dobiva sve veće povjerenje samih građana. Ovim putem

Foto: zaboljitak.ba

Foto: zaboljitak.ba

im se želim zahvaliti jer su na ovako hladnom vremenu odlučili jutros izaći iz svojih domova i podržati ukidanje kantona. Ilidžanci su shvatili da Boljitkova peticija za ukidanje kantona je ispravan put ka napretku ovog društva i put za izlaz iz dužničkog ropstva u koje nas neodgovorne politike u BiH svakim danom sve više guraju. Ovim putem pozivam sve Ilidžance koji to nisu do sada uradili, da nam se pridruže i da i oni stave svoj potpis na peticiju i time kažu DA uštedi do 500 miliona KM, otvaranju novih radnih mjesta, većim platama i penzijama, koje bi ostvarili ukidanjem kantona u FBiH”, izjavio je danas, prof. Kemal Čorbo, Boljitkov vijećnik u OV Ilidža koji je dao svoj potpis za ukidanje kantona.

”Ukidanjem radnih mjesta za one koji trenutno troše budžetski novac, a to je 10 premijera, 95 ministara, 295 zastupnika i 58 delegata, uštedjeli bi do 500 miliona KM godišnje. To je novac koji bi direktno iskoristili za otvaranje novih radnih mjesta i to jačanjem domaće proizvodnje, pokretanjem infrastrukturnih projekata, te poboljšanjem ukupne ekonomske slike FBiH. Ako podsjetimo i na činjenicu da će deficit u federalnom budžetu za 2014. godinu iznositi preko 600 miliona KM, onda dolazimo do računice da bi uštedom od ukidanja kantona do 500 miliona KM mogli itekako ublažiti taj deficit”, izjavio je prof. Sandin Arnautović, vijećnik Boljitka u OV Ilidža koji je također prisustvovao potpisivanju peticije.

Na Boljitkvoj peticiji danas su se na Ilidži građanima, osim Boljitkovih vijećnika u OV Ilidža, pridružili i ostali Boljitkovi zvaničnici i članovi komisija u OV Ilidža, kao i predstavnici Mladih za Boljitak KS, predvođeni predsjednicom Enisom Nurković, te predstavnice Žena za Boljitak KS sa svojom predsjednicom Vesnom Malić.

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.