DF zaprepašten: Stranke odbile prijedlog za smanjenje plaća u Novom Sarajevu
Foto: demokratskafronta.ba

DF zaprepašten: Stranke odbile prijedlog za smanjenje plaća u Novom Sarajevu

Općinski odbor Demokratske fronte BH Novo Sarajevo je sa zaprepaštenjem primio vijest da je kolegij OV Novo Sarajevo na sjednici od 13. februara odbio prijedlog za smanjenje plaća i vijećničkih paušala u ovoj općini.

Stav pet političkih stranaka (SDA, SDP, SBB, SBIH i BPS) da odbije prijedlog o uvrštavanju na dnevni red sjednice OV prijedlog izmjene odluke o plaćama izabranih zvaničnika i viječničkih paušala kojim bi se izdvajanja za ove namjene vratila na nivo iz 2012. godine predstavlja, u najmanju ruku, u ovom trenutku odsustvo svakog senzibiliteta za opravdane zahtjeve građana iskazane u proteklih desetak dana na ulicama širom gradova BiH.

Obrazloženje „da treba sačekati i vidjeti zahtjeve građana, pa tek onda preduzeti korake“, pokazuje u kakvom vremenskom procijepu izgleda žive (i rade) naši vijećnici – najodgovorniji ljudi ove sarajevske općine.

U trenutku kada je skupština u Tuzli ukinula tzv. „bijeli hljeb“ i kada su isti zahtjevi građana dostavljeni i u Sarajevu i Bihaću vijećnici Općinskog vijeća Novo Sarajevo, iz gore navedenih stranaka, argumente traže u formalnim procedurama.

Ovakav stav jeste „dolijevanje ulja na vatru“ i predstavalja izraz krajnje političke neodgovornosti prema građanima Novog Sarajeva.

Zbog svega ovoga Općinski odbor Demokratske fronte BH Novo Sarajevo poziva političke stranke koje čine kolegij OV Novo Sarajevo, da što hitnije ponovno razmotre prijedlog o smanjenju plaća i vijećničkih paušala izabranih i imenovanih dužnosnika Općine Novo Sarajevo i uputi ga po hitnoj proceduri na usvajanje u OV.

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.