DF: Panika dva diktatora
Foto: demokratskafronta.ba

DF: Panika dva diktatora

Demokratska fronta nije začuđena koordiniranim i gotovo identičnim reakcijama SNSD-a i SDP-a na situaciju u vezi sa usvajanjem budžeta institucija BiH. Smatramo da ovakva rekacija govori samo kakva je panika zahvatila dva diktatora na čelu tih partija! U prilog tome rječito govori njihovo pozivanje na ukidanje Ustavnog suda BiH, nepoznavanje i nepoštivanje zakona, pozivanje na sirotinju dok su njihovi računi sve „deblji” a nekretnine, kako u BiH tako i u inostranstvu, sve brojnije, pozivanje na sve, izuzev na Ustav BiH i važeće zakone.

Nije čak u pitanju ni to da li će entitetske vlade izgubiti povjerenje, u pitanju je panika da će izgubiti moć koja im omogućava vladanje Elektroprivredama, Telekomima, tenderima, moć da odredjuju koliko je tanak ili debeo asfalt na cestama, moć da volšebno nestaju tuneli i mostovi na Koridoru Vc, moć da odrede cijenu kilometra auto-puta od 35 miliona maraka, da cijena kubika betona koji se ugrađuje u cestovne nasipe i mostove može biti od 1 marke do 140 eura, moć da određuju ljudske sudbine.

Demokratska fronta BH zna zašto Dodik i Lagumdžija strahuju od rasprave o ustavnosti i zakonitosti aranžmana sa MMF-om. Prvo, javnost će steći puni uvid u sve što piše u tim aranžmanima. Drugo, prvi takav aranžman oko 2001. godine, ne poštujući ni Ustav ni zakone ni institucije, izgleda da je potpisao upravo nas diktator iz „sarajevskog sokaka”.

Također, za svakoga ko nešto zna o budžetima jasno je da sve isplate budžetskim korisnicima u entitetima mogu biti isplaćene od 01. janura sljedeće godine, jer su budžeti entiteta usvojeni i neovise o usvajanju budžeta institucija BiH. Izuzev, ako se to ne želi iz nekog razloga ili se to koristi kao sredstvo pritiska i prijetnje, kako bi se budžet institucija BiH morao usvojiti upravo onako kako su to zamislila naša dva diktatora.

Demokratska fronta BH želi ovim putem poručiti javnosti da ćemo kada dođemo na vlast svu našu snagu i resurse uložiti u to da objelodanimo sve detalje sistemske i sistematske korupcije i kriminala sadašnje vlasti, povedemo bespoštednu borbu i kaznimo „Sanadere iz naših sokaka”.

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.