‘Ako ne ukinemo kantone siromašnih će biti još više’
Foto: zaboljitak.ba

‘Ako ne ukinemo kantone siromašnih će biti još više’

”Zbog jako loših politika i zbog katastrofalno vođene ekonomske politike u našoj zemlji svi mi imamo još veću obavezu težiti zajedništvu i obavezni smo pomagati jedni druge. Vjerski blagdani prilika su kada moramo imati jači osjećaj za one koji su na rubu egzistencije. Tim povodom Ivica Bodulušić, Boljitkov zastupnik u Skupštini HBŽ-a, Vesna Ulaga, povjerenica Boljitka za Općinu Drvar, uz potporu predsjednika Sindikata nezaposlenih drvne industrije Miće Rakića, u Drvaru su podijelili 50 paketa sa prehrambenim proizvodima, socijalno ugroženim obiteljima.

Nadam se da će im ti paketi u ovim blagdanskim danima biti od iznimne pomoći”, izjavila je Ana Bašić, Boljitkova vijećnica u OV Bosansko Grahovo i savjetnica u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, koja je također bila uključena u ovu akciju.

”Ovakav čin Boljitkovaca samo je tračak svjetlosti u totalnom ekonomskom i socijalnom mraku za građane Drvara. Naime, sam Drvar broji oko 1500 nezaposlenih, od kojih je njih samo 350 prošle godine dobilo otkaz iz firme Finvest, najvećeg prerađivača drveta na prostoru bivše Jugoslavije. Osim Drvara, cjelokupna ekonomska i socijalna situacija u Kantonu 10 je krajnje katastrofalna. Za to su odgovorni oni koji su vladali ovim kantonom samo zbog svog ličnog interesa. Skoro sve općine u Kantonu 10 također se nalaze pred bankrotom. Sistem koji je neodrživ i pomenuta situacija opet nam daju za pravo da kao jedina istinska višeetnička stranka istrajemo u borbi za ukidanje kantona u FBiH. Ovo je dio BiH koji ima ogroman privredni potencijal, a trenutno uređenje nedozvoljava ovim ljudima da žive od svoga rada nego ih i dalje gura u bijedu i siromaštvo.

Sve što je potrebno je dobra politička volja koja će ljudima u ovim krajevima omogućiti da napokon počnu živjeti u normalnim uslovima i da ne budu u stanju socijalne potrebe”, poručila je Ana Bašić i ovom prilikom uputila najiskrenije čestitke svim pravoslavcima koji obilježavaju Božić, a svim građanima BiH poželjela je sretnu i uspješnu Novu 2014. godinu.

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.