Zamjenici predsjedavajućeg OV Novo Sarajevo će raditi volonterski
Foto: Sarajevski.ba

Zamjenici predsjedavajućeg OV Novo Sarajevo će raditi volonterski

U mandatnom periodu 2020.-2024. godina, zamjenici predsjedavajućeg OV Novo Sarajevo Džaka Nijaz, Salihagić Nedim i Kalamujić Majda obavljaće svoju dužnost volonterski, a u skladu sa Prijedlozima Odluka o načinu obavljanja dužnosti zamjenika i zamjenice predsjedavajućeg Općinskog vijeća koji su danas dobili vijećničku podršku.

Odlučeno je ovo na hitnoj sjednici održanoj 10. februara.

Vijećnici su usvojili i Odluku kojom predsjedavajućeg Općinskog vijeća Roberta Plešea odsutnog zbog samoizolacije određene radi infekcije COVID-19 zamjenjuje zamjenik predsjedavajućeg Nijaz Džaka, a najduže šest mjeseci.

Razmatran je i Prijedlog zaključka o tajnom glasanju putem mobilnog tima kojim se reguliše način glasanja vijećnika Općinskog vijeća Novo Sarajevo koji su u izolaciji zbog zaraze SARS-CoV-2 virusom i oboljenja COVID -19 za izbor vijećnika u Gradsko vijeće Grada Sarajeva. Zaključak je podržan sa 26 glasova.

Sjednica je prekinuta na četvrtoj tački dnevnog reda, odnosno izboru vijećnika delegiranih u Gradsko vijeće Grada Sarajeva ispred Općine Novo Sarajevo i biće nastavljena kada se za to steknu uslovi.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.