Vještak iznio stvarnu vrijednosti kioska “od 250.000 KM”
Foto: Sarajevski.ba

Vještak iznio stvarnu vrijednosti kioska “od 250.000 KM”

Jedna od najvećih afera u Kantonu Sarajevo u posljednje dvije godine bila je nabavka informativnog centra za turiste, u narodu poznatijeg kao kiosk od 250.000KM.

Tadašnji predsjednik Turističke zajednice KS Midhat Hubijar kazao je kako se radi o prvom informativnom centru u vlastništvu Turističke zajednice koja će i finansirati njegovu gradnju.

Međutim, priča je poprimila veliku medijsku pažnju nakon što je objavljeno da je ovaj objekat trebao biti plaćen 253.000 KM.

Ovu informaciju je objavio Nermin Muzur koji je u februaru 2019. godine došao u Turističku zajednicu KS i odbio potpisati nalog za plaćanje gradnje navedenog objekta.

Prema Muzurovim riječima izvođać radova je zbog toga tužio Turističku zajednicu KS, te tokom procesa tražio sudskog vještaka koji je trebao procijeniti vrijednost radova.

“Sudski vještak građevinske struke kojeg je tražio tužitelj je procijenio da je ukupna građevinska vrijednost objekta (ono što smo trebali i da platimo) skoro 10 puta manja od one koja je navedena u ugovoru i iznosi 25.874 KM. Otišao je vještak i korak dalje, pa je procijenio i tržišnu vrijednost objekta, pa je i ona sa svim uključenim parametrima manja za više od 5 puta(46.573,20 KM), nego cijena koju sam trebao da potpišem”, naveo je Muzur na svom Facebook profilu.

Nermin Muzur, inače novi načelnik općine Ilidža, istakao je kako ovih ušteđenih 200.000 KM Turistička zajednica KS i Vlada KS može rasporediti na neki drugi projekat.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.