Van Gogh slavi 30 godina benda u Slogi

Van Gogh slavi 30 godina benda u Slogi

Grupa Van Gogh koncertom u sarajevskoj Slogi obilježit će 30 godina rada. Koncert je zakazan 18. marta u 21:30 u klubu Cinemas Sloga.

Puno je vode proteklo od kako su Van Gogh krenuli Tragovima prošlosti i zaurlali Svet je moj. Donijeli su Strast svojoj Zemlji čuda u kojoj vlada Bjesnilo. Unaprijed su zavapili Hodi da bi poslije svega priznali: No Comment! Tako je oduvijek – na Poljima snova svako pleme zna da najduže traje Opasan ples. “Ljudi se često pitaju zašto smo se odlučili baš za ovo ime koje smo dali grupi. Nastojimo da napravimo jednu lucidnu vangogovsku sliku stvarnosti”.

Grupa je osnovana januara 1986 godine. Činili su je Zvonko Đukić Đule, gitarista, Srboljub Srba Radivojević, bubnjar, pjevač Goran Milisavljević i basista Predrag Popović (ex Rock Express). Đule je prethodno svirao u srednjoškolskom sastavu Haos dok mu je rođeni brat Ljuba bio klavijaturista Električnog orgazma.

Karte su već u pretprodaji u Slogi. Cijena prvih 500 karata je 12 KM, nakon toga cijena u pretprodaji  je 15 KM. Cijena karte za 4 osobe, koja uključuje i rezervaciju stola je 65 KM.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.