Uskoro sanacija dijela krova vrtića Mašnica
Foto: Novosarajevo.ba

Uskoro sanacija dijela krova vrtića Mašnica

Foto: Novosarajevo.ba

Foto: Novosarajevo.ba

Općinski načelnik Nedžad Koldžo, potpisao je  sa JU Djeca Sarajeva, koju je predstavljala Aida Stambolić-Grošo i direktorom firme izvođača radova Kolinvest d.o.o. Latifom Kolakom, ugovor o izvođenju radova na sanaciji dijela ravnog krova vrtića Mašnica.

Ukupna vrijednost ugovora je 22.550 KM, a realizirat će se na osnovu Sporazuma o sufinansiranju sanacije dijela krova vrtića „Mašnica“, potpisanog između Općine Novo Sarajevo i JU „Djeca Sarajeva“. Općina Novo Sarajevo će u realizaciju ovog projekta uložiti 12.500 KM.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo ovom prilikom izrazio je zadovoljstvo što će se današnjim potpisivanjem ugovora u narednih desetak dana riješiti gorući problem ovog vrtića, prokišnjavanje dijela krova, te naglasio da se na ovaj način, iako to nije u njenoj nadležnosti, nastavlja praksa Općine Novo Sarajevo pružanja pomoći predškolskim ustanovama, započeta sanacijom krova vrtića Kekec.

Sanacijom krova ovog objekta omogućit će se bezbjedan i zdrav boravak 192 djece u vrtiću, istakao je općinski načelnik. Polaznici vrtića pripremili su za ovu priliku prigodan program kojim su se zahvalili općinskom načelniku, saopćeno je iz Općnije Novo Sarajevo.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.