Uskoro plaćanje putem Facebook Messengera
Foto: Mashable.com

Uskoro plaćanje putem Facebook Messengera

Facebook će uskoro uvesti novu opciju koja je vezana za novac. Ova kompanija će u idućih nekoliko mjeseci razviti aplikaciju koja će njenim korisnicima omogućiti da jedni drugima šalju novac putem Facebook messenger-a i to bez provizije.

Jedino što će korisnici morati da urade, jeste da kliknu na oznaku “$” , koja će se nalaziti u messengeru , a zatim ispisati iznos koji žele poslati drugom korisniku. Novac će se odmah poslati, ali iz kompanije upozoravaju da može proći i nekoliko dana dok novac ne legne na račun .

Facebook

Foto: Mashable.com

Iako je Facebook itekako pouzdan kada je novac u pitanju svi zainteresirani za ovu opciju moći će se dodatno osigurati i to ukucavanjem četverocifrenog PIN-a ili uz pomoć Touch ID-a.

Sistem plaćanja odvojen je od ostalih dijelova Facebook mreže, a imaće i posebnu kontrolu. Također će se formirati i poseban tim za borbu protiv prevara, koji će nadzirati sve sumnjive aktivnosti kako bi svi nalozi bili sigurni.

Ova opcija osigurava Facebook-u da ljudi što duže ostanu na društvenim mrežama, međutim menadžeri ove kompanije tvrde da im zarada nije cilj, već da je to samo solucija za rješavanje problema kako ljudi ne bi morali da koriste druge platforme za uplaćivanje novca.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.