Školarci, prijavite se na takmičenje: Lajk za naučnu ekipu

Školarci, prijavite se na takmičenje: Lajk za naučnu ekipu

Svi školarci od 13 do 19 godina u Bosni i Hercegovini, koji vole istraživati, zabaviti se i raditi u timu, pozvani su da se prijave na takmičenje „Lajk za naučnu ekipu”.

Učešćem u takmičenju učenici imaju priliku proširiti svoje znanje, ali i osvojiti i vrijedne nagrade.

Pozivaju se učenici da u toku nastave ili u slobodno vrijeme zajedno sa prijateljima iz škole kreiraju naučni projekat iz oblasti pametne upotrebe energije i korištenja obnovljivih izvora energije, koje mogu prijaviti do petka 17. novembra 2017. godine.

Takmičenje Lajk za naučnu ekipu ima za cilj da motiviše i podstakne mlade da pametno koriste energiju, te da predstave svoje ideje i projekte kojima se doprinosi efikasnijem korištenju energije, uštedama i zaštiti okoliša.

Autore najzanimljivijih radova očekuje javna prezentacija projekta, ali i pokloni iznenađenja! Više informacija i pravila takmičenja mogu se naći OVDJE.

Lajk za naučnu ekipu realizuje se u okviru projekta Zeleni ekonomski razvoj koji implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz finansijsku podršku Vlade Švedske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i drugim partnerima.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.