Testirali smo HTC U11
Foto: Sarajevski.ba

Testirali smo HTC U11

HTC je kompanija koja je godinama u vrhu svjetskog tržišta mobilnih telefona. Iako su posljednjih godina imali uspone i padove, novim modelom U11 pokrenuli su novu eru HTC-a.

Sam fizički izgled odvaja ga od njegovih prethodnika, ali i konkurencije.

HTC U11 ima dimenzije 153.9 x 75.9 uz debljinu od 7.9 milimetara, a težak je 169 grama.

POGLEDAJ GALERIJU

Ono što ga čini drugačijim od ostalih jeste Liquid Surface, odnosno staklo sa zadnje strane koje mu daje elegantan izgled. Međutim, upravo to se može smatrati i manom s obzirom na to da mobitel može lako skliznuti. Ipak, ništa strašno što odlična maska koju smo dobili uz telefon nije mogla da ispravi.

S prednje strane nalazi se 5.5 inčni displej zaštićen Gorilla Glass 5 zaštitnim staklom i zakrivljenih ivica. Međutim, zakrivljene ivice imaju samo estetsku funkciju jer displej nije i na ivicama. S obzirom na to da je zaobljen, odlično leži u ruci. Zaslon dlično reprodukuje sliku kako po sunčanom vremenu, tako i u potpunom mraku. Telefon izgleda čvrst i ulijeva povjerenje korisnika. Ipak, ne bi ga preporučili osobama koji imaju manju šaku.

Ispod ekrana nalazi se Home tipka sa čitaćem otiska prstiju, te kapacitivne tipke, a s bočne strane nalaze se tipke za kontrolu jačine zvuka i power tipka koja ima nešto drugačiju teksturu, te ju je zbog toga lakše pronaći u mraku.

U unutrašnjosti U11 modela nalazi se 64 bitni octa core Qualcommov procesor, Snapdragon 835, a dolazi u modelima od 4 i 6 GB RAM memorije i 64, odnosno 128 GB interne memorije uz mogućnost nadogradnje SD kartice od 256 GB. Napaja ga Li-Ion baterija od 3000 mAh.

U11 ima unaprijeđeno Seanse sučelje koje radi mnogo brže nego kod prethodnika. U unutrašnjosti se nalazi Android 7.1 Nougat, ali iz HTC-a planiraju nadogradnju do Oreo 8.0 sistema.

POGLEDAJ GALERIJU

Ono po čemu svi hvale novi HTC U11 model jeste kamera od 12 MP i fantastičnim otvorom blende od 1.7f, što daje odličnu mogućnost fotografisanja u uslovima slabe svjetlosti. Moramo priznati da smo jako zadovoljni viđenim, naručito bojama i kontrastom.

Za kvalitetno fotografisanje iz HTC-a su se pobrinuli da ubace i dual led blic.

Kamera ima mogućnost snimanja u 4K rezoluciji od 30 fps, dok je na 1080 moguće snimati i na 120 fps što daje mogućnost za snimanje visoko kvalitetnih slow motion klipova. Uključite li HDR dobit ćete sjajne fotografije, ali morate biti svjesni da mu treba jedna do dvije sekunde da napravi sliku.

Iz HTC-a su se odlučili potruditi i na prednju, popularno nazvanu selfie kameru staviti kameru 16 MP sa respektabilnim otvorom blende od 2f i video produkcijom u Full HD-u.

Treba li spominjati da HTC ima odličan zvuk i čak četiri mikrofona?

HTC U11 nema džek 3.5 mm za slušalice, ali u paketu dobijete prelaz koji radi savršeno.

HTC-ov model U11 moguće je naći u pet boja: Amazing Silver, Sapphire Blue, Brilliant Black, Ice White, Solar Red.

Očekivana cijena je oko 1400 KM, a što je sasvim pristojna cijena za mobitel ovakvih performansi.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.