U martu uživamo u napitcima od kafe, održava se treći “Coffee Fest Sarajevo”

U martu uživamo u napitcima od kafe, održava se treći “Coffee Fest Sarajevo”

U našem glavnom gradu za koji kažu da njeguje posebnu kulturu ispijanja kafe 22. i 23. marta 2017. godine u organizaciji Udruženja “Profesional” održava se treći po redu “Coffee Fest Sarajevo”. Veliki broj izlagača predstavit će se u prelijepoj sali My Face-a na Vilsonovom šetalištu.

Posjetioci će moći uživati u raznim okusima kafe, čokolade i toplih napitaka, da upoznaju široku paletu inovacija za uživanje u čarima kafe kod kuće, na poslu ili u kafeu, a pored toga posjetioci će moći da degustiraju i nove interpretacije kafe sa žestokim pićem.

Proizvođači i distributeri kafe predstavit će brojne vrste kafe ,kafe aparate za ugostiteljstvo, kućne kafe aparate a profesionalni baristi prezentovat će umjetnost pripremanja kafe.

U okviru Coffe Fest-a Sarajevo  predviđene su radionice, Latte Art Challenge takmičenje koje okuplja prekaljene bariste iz BiH i Regiona a koje će se po treći put u sklopu festivala realizovati i zasigurno obradovati mnoge ljubitelje crtanja po kafi. Takmičenje će se odvijati u dvije discipline – Latte Art i Latte Art Mega.

Ambiciozniji posjetioci se mogu okušati I u zabavnim nagradnim igrama koje će biti pripremljene na Coffee Fest-u.

Coffee Fest Sarajevo i My Face će zasigurno biti odlična detinacija za mnoge kojima je kafa vise od napitka,za one kojima je kafa I čokolada strast,neodoljiv miris uz koji volimo da se budimo,volimo,mislimo I maštamo.

Festival će biti otvoren 22. i 23. marta od 12 do 19 sati, ulaz je slobodan.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.