U februaru drive in punkt za masovno testiranje na Covid-19
Foto: Mufid Majnun, Unsplash

U februaru drive in punkt za masovno testiranje na Covid-19

Vlada Kantona Sarajevo zaključkom je danas obavezala Zavod zdravstvenog osiguranja KS da pokrene proceduru nabavke opreme i odgovarajuće instalacije za formiranje i rad Drive in punkta za masovno testiranje građana Kantona Sarajevo na Covid-19, putem Razvojnog programa Ujedinjenih nacija – UNDP.

Javna ustanova Dom zdravlja dostavila je Vladi Kantona Sarajevo Plan organizacije i potrebne opreme za Drive in punkt, u skladu s dogovorom na sastanku, koji je održao premijer KS Edin Forto sa predstavnicima ministarstava zdravstva i saobraćaja, ZZO-a, Doma zdravlja, te Kantonalne uprave civilne zaštite i UNDP-a.  

Vlada je zadužila Krizni štab Ministarstva zdravstva KS da pripremi Plan aktivnosti, mjera i standarda s ciljem stavljanja Drive in punkta za masovno testiranje građana na Covid-19 u funkciju u prvoj polovini februara 2021. godine.

Također je zadužila Ministarstvo saobraćaja KS da za potrebe rada Drive in punkta obezbijedi adekvatnu lokaciju u centru grada sa svim pratećim saobraćajnim, mobilnim, telefonskim i elektro instalacijama, neophodnim za nesmetan rad Drive in punkta, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.