Počinje prvi Coffee Fest

Počinje prvi Coffee Fest

Prvi Coffee Fest Sarajevo biće održan 19. i 20. marta u velikoj dvorani hotela Holiday Sarajevo u organizaciji Udruženja “Profesional”.

Posjetioci će imati priliku da se opuste i uživaju u novim ukusima kafe i tople čokolade, koji u regionu i Evropi važe za najbolje. A ovom prilikom svoje proizvode predstavit će: Manuel Caffe, Franck, Julius Meinl, Barcaffe, Lavazza, Goriziana Caffe, San Giusto, Zi Caffe, Marcaffe, Saccaria Caffe, Bristot Caffe, Ripping, Caffe-Matic i Automatic Servis.

“Kako je kafa mnogo prisutna u našem životu ispred organizacije smo se potrudili da mnogim obožavateljima kafe,čaja i raznih okusa tople čokolade pružimo nesvakidašnji ugođaj uz fenomenalne bariste koji će pripremati espresso kafe.”,- ističu organizatori “Coffee Festa”.

Baristi će sa vama podijeliti svoja znanja o kafi, njenom okusu i mirisu, a drugog dana bit će organizirano i takmičenje za najboljeg i to u kategoriji “Latte art” (Crtanje po kafi). Odluku o pobijedniku za najboljeg baristu donijet će žiri sastavljen od javnih ličnosti.

Festival će biti otvoren za sve posjetioce u četvrtak i petak od 12 h do 19h, a ulaz je slobodan.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.