Korisni savjeti za kupovinu četkice za zube
Foto: Shutterstock.com

Korisni savjeti za kupovinu četkice za zube

Kada kupujete novu četkicu za zube pripazite da veličina njene glave odgovara vašim ustima i zubima. Tražite četkicu koja ima vlakna zaobljenih vrhova.

Možete odabrati četkice meke, srednje i tvrde oštrine. Meka je rezervirana za djecu, starije osobe, ali i osobe koje imaju protezu ili druga stomatološka pomagala.

Iako zubari naglašavaju da su najbolje meke četkice, najviše se prodaju srednje i tvrde. Četkica srednje oštrine odgovara osobama svih uzrasta. Tvrde četkice su pak dobre za velike i čvrste zube.

Četkica za zube mora imati dovoljno dugačku dršku kako bi je što lakše držali u rukama i manju glavu jer će na taj način lakše doprijeti do određenih mjesta kao što su mali razmaci između zuba.

Četkice se rade od prirodnog materijala i plastike. Ove prve su polako počele padati u zaborav, kako zbog cijene tako i zbog dlaka koje se koriste od određenih životinja. One su sigurnije, jer ne sadrže kemikalije, ali se moraju puno češće mijenjati.

Isto tako postoje ručne i električne četkice za zube. Električne su praktičnije, jer velik dio njih sada ima timer tako da ne morate razmišljati o vremenu potrebnom da bi oprali zube. Osim toga najbolje dopiru do određenih mjesta. Ručne su jeftinije i samim tim i pristupačnije. 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.