Šta je Flickr?
Foto: Sarajevski.ba

Šta je Flickr?

Želite li mrežu koja će vam poslužiti kao servis pomoću kojeg ćete moći razmjenjivati razne fotografije, spremati i naravno pretraživati, tada je Flickr idealno mjesto za vas. Naime ako niste znali radi se o servisu koji služi za pohranjivanje zabavnog sadržaja. Tu se najviše misli na slike i video sadržaj. Posebno je popularan kod onih koji su u neprekidnoj potrazi za nekom dobrom fotografijom.

Flickr na neki način povezuje ljude diljem svijeta i omogućava im dijeljenje sadržaja koji se nalazi nadohvat ruke. U zadnje vrijeme bilježi sve veći broj korisnika čija je brojka premašila više od 3 milijarde pohranjenih slika. Zanimljivo je spomenuti kako je sama ideja nastala iz jedne online igrice poznatije kao Game Neverending koju je tada razvijala kompanija pod imenom Ludicorp. Upravo je ona početkom 2004. godine došla do ideje da razvije mjesto na internetu koji će omogućiti ljudima diljem svijeta da dođu do željenog sadržaja. Najbolje od svega to je Flickr oduvijek insistirao da svi koji odluče postati njegovi čalnovi obavezno tagaju sve slike koje stavljaju, iz razloga kako bi se olakšala potraga za određenim slikama pod raznim temama.

On isto tako svojim korisnicima omogućuje privatnu i javnu pohranu podataka, znači sami mogu odlučiti hoće li njihove slike biti dostupne za download, ili možda ne. Isto tako imaju izbor odlučiti koje će slike moći svi vidjeti, a koje samo odabrana skupina ljudi. Prije nego što je došlo do masovne distribucije u početku su postojale čuvene chat prostorije poznatije kao FlickrLive sobe u kojima su korisnici mogli međusobno razmjenjivati svoje fotografije. Danas je ta usluga itekako globalizovana, a za sve one koje to zanima, aplikacija je napisana jezikom programa PHP. Što se tiče slika, njihovog uređivanja i svega ostalog koristi softver poznatiji kao ImageMagic.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.