Spektakl u BKC-u: Međunarodno takmičenje barmena
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Spektakl u BKC-u: Međunarodno takmičenje barmena

Međunarodno takmičenje barmenaNa radost mnogih barmena, ali i ljubitelja koktela sutra se u BKC-u u Sarajevu održava međunarodno takmičenje barmena pod nazivom BH Flair Tour. Najjača imena u bartendingu na području Balkana sutra će vam prezentirati svoje kreativno osmišljene napitke i spretnost u flairu za koji su se spremali dugo.

Dobra vijest je da je ulaz slobodan za sve koji su voljni uživati u momentima koje su za vas pripremili takmičari iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Poljske i Makedonije. Iz naše zemlje nastupati će oko 15 takmičara uključujući Srednju ugostiteljsko-turističku školu iz Sarajeva koja će biti počasni gost takmičenja.

Projekat su podržali brojni sponzori, ali i Ministarstvo okoliša i turizma. Takmičenje se sastoji iz dva dijela. Počinje od 11 sati sa klasičnim pripremanjem koktela koje će trajati do 14  sati. Nakon male pauze u 16 sati počinje spektakl, odnosno takmičenje u flairu koje podrazumijeva  spretnost i flaše, čaše, šejkere koji lete.

U ponedjeljak će biti kvalifikacije, a utorak će se održati finalno takmičenje također u isto vrijeme i na istom mjestu. Nagradni fond je 500 eura, a najbolji će imati priliku da dobiju priznanje i novčanu nagradu.

Preporučujemo vam da nakon jutarnje kafe, svi koji imate priliku zaputite se u 11 sati u BKC i uživajte u čarima vrhunskih barmena.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.