Smijenjen ministar Mirko Šarović
Foto: Sarajevski.ba

Smijenjen ministar Mirko Šarović

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i  Hercegovine smijenio je ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, zamjenika ministra odbrane BiH Mirka Okolića i zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmile Mitrović, članove SDS-a, javljaju Nezavisne pozivajući se na agenciju Srna.

Za smjenu su glasala 23 poslanika, 13 je bilo protiv, dok su tri bila uzdržana. Iz FBiH za smjenu je glasalo 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a i HDZ-a BiH, a iz Republike Srpske 9 poslanika iz SNSD-a i DNS-a.

Klub poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu dostavio je 18. septembra predsjedavajućem Doma Denisu Bećiroviću inicijativu za rekonstrukciju Savjeta ministara BiH, smjenom članova iz SDS-a.

“Klub poslanika SNSD-a smatra da ima opravdane razloge za smjenu ovih članova Savjeta ministara BiH zbog neispunjenja programa, planova i obaveza preuzetih stupanjem na dužnost, kao i narušavanja međustranačkih dogovora koji su i doveli do njihovog imenovanja i nedovoljnog zastupanja interesa Republike Srpske u institucijama BiH”, navodi se u inicijativi koju je potpisao predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a Drago Kalabić, prenose Nezavisne.

Odgovornost zastupanje Republike Srpske u institucijama BiH, kako se navodi u inicijativi, preuzima Klub poslanika SNSD-a, jer se zajednički nastup sa SDS-om nije pokazao optimalnim i efikasnim.

Inicijativu Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu juče je prihvatio i Savjet ministara BiH.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.