Objavljen poziv za učešće na Svjetskoj izožbi EXPO u Dubaiju
Foto: Sarajevski.ba

Objavljen poziv za učešće na Svjetskoj izožbi EXPO u Dubaiju

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je danas Poziv za iskazivanje interesa i prijavu privrednih subjekata za paket podrške za učešće na Svjetskoj izožbi EXPO 2020 Dubai.

„Pozivamo sve privredne subjekte koji ispunjavaju kriterije prijave za učešće da se prijave i predstave svoje poslovanje u okviru EXPO 2020 Dubai biznis programa“, pozvao je ministar Delić.

Kazao je i da će odabrani poslovni subjekti dobiti paket podrške za učešće koji je detaljno objašnjen u tekstu ovog Poziva.

Između ostalog, paket podrške podrazumijeva avio kartu, vizu i putničko osiguranje za jednu osobu, pet noćenja u hotelu, prevodioca, vodiča i mnoge druge administrativno – tehničke usluge.

Prijava na ovaj poziv moguća je isključivo putem online aplikacije https://expo2020bih.ba/biznis-program/ u prvoj fazi, dok će izbor privrednih subjekata, odnosno pregled online prijava, obradu i kontrolu podataka, te ocjenu o ispunjavanju uslova raditi Komisija imenovana rješenjem Ministarstva privrede KS.

„Resorno ministarstvo će u prvoj fazi izbora objaviti listu privrednih subjekata koji su online aplicirali putem web aplikacije s ukupno ostvarenim bodovima, dok će u drugoj fazi pozvati privredne subjekate s liste privrednih subjekata da dostave potrebnu dokumentaciju koja se traži ovim pozivom, u roku u kojem odredi Ministarstvo u svom obavještenju upućenom za dostavu propisane dokumantacije“, pojasnio je ministar Delić.

Kako je dodao, svi privredni subjekti koji ne budu izabrani kroz ovaj poziv mogu o svom trošku učestvovati na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai.

„Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo putem organizatora Svjetske izložbe EXPO 2020 Dubai snosit će troškove zakupa prostora paviljona Bosne i Hercegovine i za privredne subjekte koji ne prođu Poziv, te će ga shodno tome moći koristiti za sastanke prema raspoloživim terminima“, precizirao je ministar Delić.

Naveo je i da će privredni subjekti koji o svom trošku budu na ovom sajmu od organizatora EXPO Dubai 2020 LLC-SO na paviljonu BiH imati podršku koja podrazumijeva salu za održavanje B2B sastanaka prema raspoloživim terminima, opremu u sali, led ekran za prezentaciju, računar, internet, printer, IT podršku, te administratvnu podršku za procedure i prijave u B2B aplikaciji, navedeno je iz Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

Rok za online popunjavanje web aplikacije je sedam dana od dana objave ovog poziva, odnosno do 28. novembra 2021. godine do 23:59 sati.

Poziv je objavljen na ovom linku i na web stranicihttp://www.expo2020bih.ba.

Za sve informacije vezane za ovaj poziv zainteresovani se mogu javiti na e-mail
expo@mp.ks.gov.ba ili pozvati na kontakt telefon  033/562-117.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.