Smijeh do suza na Stand up večeri

Sinoć je u The Pub-u upriličena večer smijeha i dobre zabave. Naime, održano je Stand up veče i publika se dobro zabavila uz šale vezane za svakodnevnicu. Nastupali su i svojim humorom nasmijali brojne goste Mate Grbavac iz Ljubuškog, Omer Hodžić iz Mostara, Navid Bulbulija iz Visokog,, Alan Dardagan i Jasmin Džemiđić iz Sarajeva i jedina žena Miranda Lončar.
Zahvaljujući sponzorima Petrol, McLine i Calypso ovi stend up komičari imaju priliku da se takmiče u kafiću “GOGO” na Ciglanama. Trenutno se u tom kafiću održava takmičenje stand up komičara amatera i trajaće do 27. decembra. A uz pomoć Karlovačkog piva kao sponzora svake godine u  Mostaru održava se “Otvoreni mikrofon”.
Ekipa portala Sarajevski.ba odlučila ja napraviti intervju  sa stand up komičarom koji se izdvajao od svih drugih. Rijetkost je da vidimo kako osobe s invaliditetom imaju toliko smisla za humor i toliko pozitivnog duha da se čak šale na svoj račun. Jasmin Džemiđić odlučio je sve prisutne zabaviti na “svoj račun”. S obzirom na to da su svi uživali, postavili smo mu par pitanja, kako bi ga publika bolje upoznala. Razgovarala Selma Pleho, Sarajevski.ba Sarajevski.ba: Kada ste počeli nastupati kao komičar, koliko često imate nastupe, te koji je vaš cilj? [caption id="attachment_18101" align="alignleft" width="288"]Jasmin Džemiđić Foto: S.P / Sarajevski.ba[/caption] Jasmin Džemiđić: Ja lično nastupam od 18-tog aprila ove godine kada sam se prijavio na prvi Open Mic(OM),i ima još par njih koji su tada počeli. Nastupe imamo skoro svake sedmice ili najmanje dva puta mjesečno. A lično moj cilj je da pokušam što više osoba s invaliditetom da motivišem i da pokažem da i mi možemo doći do izražaja ako to zaista želimo. A naravno još jedan od ciljeva meni je da se šta para zaradi ne bi li se stalo malo na noge.   Sarajevski.ba:  Da li su stend up večeri posjećene onoliko koliko to zaslužuju? Jasmin Džemiđić: Stand up večeri su posječene samo u "GOGI" jer je gore raja naviknuta na tu scenu i imaju tu kulturu dolaženja na takve događaje, ali uz dobru promociju kako medijsku tako i našu ličnu mislim da će to ubrzo i kod nas da zaživi. Sarajevski.ba: Nastup koji Vam je ostao u sjećanju, koji smatrate posebnim? Jasmin Džemiđić: To je definitivno moj prvi nastup gdje sam ostvario drugo mjesto, ali ne zato što sam osvojio drugo mjesto, nego zato što tada nisam imao tremu, valjda nisam bio svjestan u šta se upuštam. Sarajevski.ba: Da li ste privatno, među svojim poznanicima tako duhovit il se ta inspiracija za humor rađa na sceni? Jasmin Džemiđić: Kažu da sam i ovako smiješan, ustvar tako je i došlo do mog prijavljivanja na prvi OM u Sarajevu, valjda sam htio potvrdu onoga što su mi prijatelji govorili, a to je da sam smiješan samo tako. Kako bismo vam dočarali atmosferu, prenijeli pozitivnu energiju i uljepšali veče, uskoro očekujte video sastavljen od najboljih šala.  

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.