Škola i vrtić na Šipu u septembru otvaraju vrata
Foto: Centar.ba

Škola i vrtić na Šipu u septembru otvaraju vrata

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministrica odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo Naida Hota–Muminović, u ponedjeljak 25. januara obišli su gradilište na Šipu gdje je u toku izgradnja osnovne škole i vrtića.

Premijer Forto je kazao da će Vlada KS i dalje biti partner Općini Centar kada je u pitanju realizacija ovog izuzetno značajnog projekta koji će zasigurno povećati kvalitetu življenja stanovnika sa područja Šipa.

“U razgovorima sa ministricom Hota-Muminović i načelnikom Mandićem dogovoreno je da se u budžetima Općine i Kantona povećaju izdvajanja kako bi izgradnja objekta bila okončana do septembra. Prioritet Vlade je proširenje obuhvata predškolskih ustanova, ali i modernih škola za našu djecu”, dodao je Forto.

Ministrica Hota–Muminović je naglasila da učenici trebaju imati najbolje i najoptimalnije uvjete za rast i razvoj, a ova škola će po svemu sudeći upravo to i ponuditi.  

Načelnik Mandić se zahvalio ministrici i premijeru na svesrdnoj podršci u realizaciji projekta koji je, kako je ocijenio, jedan od prioritenih investicionih zahvata u ovoj godini.

“Bez pomoći Vlade Kantona Sarajevo ovaj projekat ne bismo mogli sami završiti. Ne možemo i nećemo dozvoliti da se radovi prolongiraju do naredne godine. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da do početka nove školske godine radovi budu okončani i da mališani u novim školskim klupama započnu svoje predškolsko i osnovnoškolsko obrazovanje”, istakao je Mandić.

Ovaj objekat čija je vrijednost višemilionska, gradi se zahvaljujući finansijskim izdvajanjima Općine Centar i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a kada bude završen imaće tri bloka sa učionicama, fiskulturu salu, garažu, kotlovnicu, obdanište i sve ostale prateće sadržaje koji su potrebni za osnovnoškolsko obrazovanje, navode iz Općine Centar.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.