Skockaj moj ormar
Foto: lepotaizdravlje.rs

Skockaj moj ormar

Ormari su vam krcati, a ipak nemate šta obući? “Skockaj Moj Ormar” je tim koji će vas uvjeriti u suprotno. Stilističko slaganje vašeg ormara zamišljeno je kao zanimljiva edukacija o oblačenju, prilagođena vašem obliku tijela, prilikama za koje vam najčešće treba odjeća, godinama i trendovima. Svaka žena u ormaru ima blago, samo je negdje u hrpi stvari, poručuju Emin Salan i Nejra Unkić, tim modnog projekta “Skockaj moj ormar”

Odakle ideja za ovaj modni projekat?

S obzirom da dugo radim u svijetu mode, primijetio sam da dosta osoba obavlja neplanski shopping. Taj shopping kod žena ponekad zna biti i način da si poprave raspoloženje. Nažalost, većina kupljene garderobe završi u ćošku ormara u potpunosti zaboravljena. Zbog neiskorišenih stvari koje se gomilaju, nastala je ideja kako riješiti upravo taj problem neplanskog shoppinga i nepotrebne potrošnje novca.

Na koji način pomažete damama koje zatraže Vašu pomoć?

Dobije stilističko slaganje ormara koje je zamišljeno kao edukacija o oblačenju prilagođena obliku tijela, prilikama za koje je najčešće potrebna odjeća, godinama i na kraju trendovima. Stilističko slaganje ormara isto tako podrazumijeva kako srediti ormar, način kako složiti garderobu da je pregledna i kako se na jednostavan i brz način obući bez stajanja ispred ormara i gubljenja vremena. Važno je istaći da damama nudimo i korekciju određenih komada odjeće za koje su emotivno vezane i žele taj komad zadržati. Na kraju upravo ti komadi zasjaju u novom svjetlu.

Čini se da žene ponekad i ne znaju šta se sve krije u njhovom ormaru?

Dame često budu iznenađene kada pronađu neke davno kupljenje komade, koji su već zaboravljeni. Ali, uz pomoć SMO-a većina odjeće ponovo stupa na scenu u kombinacijama sa drugim komadima i klijentica tako dobije potpuno novu odjevnu kombinaciju, a rezultat je obostrano zadovoljstvo. Neki komadi budu i odbačeni od strane i klijentice i SMO-a. Ipak i oni imaju sretan kraj, jer imaju priliku da se prodaju na Shop my closet marketu. Jedan dio novca uz saglasnost klijentice ide u humanitarne svrhe.

Koliko je vremena potrebno za “makeover” ormara?

Trajanje “makeover-a” ormara nikada nije vremenski ograničeno. Sve zavisi u kakvom se stanju ormar nalazi tj. koliko je ormar zatrpan gardarobom. Naša želja je da se posebna pažnja posveti klijentu i edukaciji kako bi svaka dama već sutra imala drugi pristup kupovini i svom ormaru, kao i styling savjetima koje će početi primjenjivati.

Da li Vas Sarajke često angažuju?

Interes žena u Sarajevu je dobar. Ne samo Sarajke, nego sve žene u Bosni i Hercegovini su uvijek bile lijepo obučene i uvijek su modi davale posebnu pažnju. Čak i u trenucima agresije, žena je bila lijepa, imala je čistu kosu iako je bila redukcija vode. Koristili su se samonačinjeni parfemi. Žene našeg grada, a i cijele Bosne i Hercegovine, su na taj način opravdale svijest o ljepoti, modi i načinu života. Postoji dosta klijentica koje ipak zatraže styling savjete kako šta s čim kombinovati, kao i klijentice koje žele pratnju pri shoppingu koju SMO, također, nudi klijentima.

Da li i muškarci traže pomoć?

Većina muškarca nije baš posebno zainteresovana za SMO (smijeh). Dovoljno je da ljepša strana da savjet pri kupovini i sve je ok.

Informacije o “Skockaj moj ormar” modnom projektu možete pronaći na Facebook stranici


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.