Servis za prijave napada pasa lutalica primi oko 50 poziva dnevno
Foto: Sarajevski.ba

Servis za prijave napada pasa lutalica primi oko 50 poziva dnevno

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, za prijave napada pasa lutalica u Kantonu Sarajevo primi oko 50 telefonskih poziva dnevno, rekla je za Klix.ba glasogovornica Uprave Vildana Bosno.

Od kako su brojevi za prijavu lokacija gdje se nalaze agresivni psi u funkciji broj dobijenih zahtjeva je dvostuko manji.

Bosno je naglasila da pozivi stižu iz svih općina u Kantonu Sarajevo, a da se najčešće javljaju stanovnici Breke, Vratnika, Koševskog brda, Otoke, Hrasnice i Ilijaša.

Do sada su veterinarski inspektori izdali 60 naloga higijenskim servisima KJKP Rad, Lokom i Murai komerc, a kontrolu izdatih naloga inspektori će izvršiti u toku naredne sedmice.

Nadležnost higijenskih servisa je da na propisan način bez mučenja i stresa hvataju životinje, te da ih prebace u vetrerinarsku stanicu, gdje veterinar odlučuje da li će pas biti eutaniziran ili će biti u skloništu do udomljavanja.

Dežurni broj za prijave od 08:00 do 16:00 sati je 770-156, a do 22:00 sata prijave se mogu izvršiti i na brojeve 061 160-926 i 061 145-508. Prijave putem mobilnih telefona inspektori primaju i vikendom.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.