Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je u petak 8. januara 2021. godine konstituirajuću sjednicu na kojoj su izabrani vijećnici preuzeli mandate i zajedno sa načelnikom Općine Srđanom Mandićem položili svečanu zakletvu.

Jedini kandidat za funkciju za predsjedavajućeg Općinskog vijeća bio je Sejad Đozo koji je tajnim glasanjem, od 30 prisutnih vijećnika, izabran sa 29 glasova ZA.

Kako je predsjedavajući Đozo naglasio, ovakva podrška vijećnika za njega predstavlja čast, ali i veliku obavezu.

-Svi ćemo dati maksimum kako bi bili jedno od najekspeditivnijih općinskih vijeća. Pred nama je mnogo posla i zahtjeva građana. Nastojat ćemo da sve obaveze ispunjavamo na vrijeme. Prioritet nam je da što više odluka donosimo konsenzusom, a kada su u pitanju projekti, najvažnije je da sva domaćinstva u Centru dobiju vodu, kazao je Đozo.

Foto: Centar.ba

Načelnik Mandić je istakao da se već krenulo u realizaciju projekata koji su u izbornoj kampanji ocijenjeni prioritetnim.

-Sa predstavnicima KJKP Vodovod i kanalizacija smo prije Nove godine potpisali ugovor za izgradnju pumpne stanice na Kromolju. Tada smo dogovorili i dinamiku kada je u pitanju vodosnabdijevanje Kromolja i dijela Alipašine ulice. Od ponedjeljka kreću radovi na sanaciji klizišta u Ulici Hakije Kulenovića, tako da radimo ubrzano na realizaciji projekata koji su ocijenjeni kao prioritet. I današnja sjednica je realizacija jednog od obećanja, a to je da ćemo od prve sjednice Vijeća omogućiti javnosti prijenose uživo i kako bi građani mogli vidjeti kako i šta radimo. Kada je budžet u pitanju sigurno je da će priliv sredstava biti manji, ali u skladu sa raspoloživim sredstvima ćemo redati prioritete. Možda dinamika bude sporija, ali ono što smo obećali to ćemo i realizovati. Na nama je da tražimo načine za uštede na internom nivou. Unutar same administracije ima mnogo prostora za uštede i da se na taj način obezbijede sredstva za određene projekte, naglasio je Mandić, saopćeno je iz Općine Centar.