SDP: Brže rješavati probleme nasilja nad ženama
Ilustracija / Foto: Sarajevski.ba

SDP: Brže rješavati probleme nasilja nad ženama

Nasilje nad zenama

Ilustracija / Foto: D.H., Sarajevski.ba
Zabranjeno preuzimanje foto. bez dozvole!

Forum žena SDP BiH oštro osuđuje učinjeno nasilje nad djevojčicom i mladom ženom koje se u posljednjih nekoliko dana desilo u Zenici.

U kratkom periodu od svega nekoliko dana u Zenici su se desila dva strašna slučaja nasilja nad djevojčicom koja se vraćala iz škole i silovama u zgradi u kojoj stanuje.

Par dana nakon dogadjaja koji nas je sve iznenadio i pokazao koliko može biti strašna okrutnost prema djeci , desio se drugi.

U Centru za socijalni rad u Zenici je zarobljena žena koju je suprug zarobio , a pri tom i pucao iz vatrenog oružja, pokušavajući da na nasilnički način riješi razmirice koje postoje u njihovim odnosima.

Članice Foruma žena SDP BIH do sada su učestvovale u svim aktivnostima koje vode ka rješavanju problema sa kojim se susrećemo ovih dana u Zenici. U proceduri su izmjene krivičnog zakonodavstva i pooštravanje sankcija za nasilnike.

Forum žena SDP BIH ću pokrenuti inicijativu da se uspostavi registar u kom će se naći svi potencijalni silovatelji i pedofili. Svojim angažmanom FOŽ SDP BIH radi na stvaranju uslova u kojima se više neće dešavati slučajevi kojima smo svjedoci ovih dana u Zenici.

Pozivamo i druge žene da nam se pridruže i pomognu da se problemi nasilja nad ženama i djevojčicama brže rješavaju.

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.